Welkom op de site van ‘In de Zoe van Doedeljoe’.

Leuk dat je de moeite neemt om onze site te bezoeken. Allereerst een korte uitleg over het gebruik van onze website. Je kunt op twee manieren over onze website navigeren.  Als je op de drie streepjes boven aan de pagina klikt, verschijnt links het menu. Via het menu kun je rechtstreeks naar een bepaald onderwerp. Klik je op het rode kruisje boven het menu, dan verdwijnt het menu weer. De 3 streepjes blijven zichtbaar, zodat je steeds het menu kunt oproepen. Natuurlijk kun je ook gewoon scrollen. Veel plezier!

Onder de rubriek ‘nieuws’ zullen we je op de hoogte houden van de stand van zaken van ons project ‘In de Zoe van Doedeljoe.

Op 15 november 2015 heeft de officiële presentatie van ‘In de Zoe van Doedeljoe’ plaatsgevonden tijdens een besloten bijeenkomst voor genodigden in het theater van de ‘Hof van Gaia’. Een aantal bijzondere gasten kregen een eerste exemplaar van het boek aangeboden. In een bomvolle zaal was er een programma met veel muziek en beelden en maakten de gasten kennis met de makers van het boek, de zangeressen en de vertalers van de verhaaltjes in zeven Limburgse dialecten. Onder het kopje ‘In de media’ in het menu vind je een fotoverslag van  de presentatie. (De foto’s zijn gemaakt door Guy Hoenen, Janine Paulssen, Yvonne Paulssen, Peter Smets en Frans Rabuda.)

Op 10 december is het boek op het Gouvernement door de vier opa’s aangeboden aan de Commissaris van de Koning de Heer Theo Bovens. Onder het kopje ‘In de media’ vind je ook hiervan een fotoreportage.

‘In de Zoe van Doedeljoe’ is gedrukt door Andi Druk Maastricht-Aachen Airport. Het management vindt ons boek een unieke en verrassende combinatie van verhaaltjes, tekeningen en CD met liedjes en heeft het daarom verkozen tot ‘product van de maand’  in hun nieuwsbrief van december 2015.  Je vindt die nieuwsbrief op hun site:  www.andidruk.nl/nieuws/nieuwsbrief

Het boek is op verschillende plaatsen te koop.  De adressen van de alle verkooppunten vind je steeds op deze site.   Wil je ons boek ook verkopen? Neem dan contact met ons op.

Je kunt het boek ook bestellen via deze site. Betalen kan bij het afhalen van het boek of worden overgemaakt op onze rekening met het nummer NL75INGB0671851225 t.n.v. Y. Paulssen.

 

Bezoek aan basisscholen                                                                                                                                                      

Een gecombineerde voorlees- en muziekles door de schrijver Jean Paulssen en Alfo van Dijk, alias ‘Baas Doedeljoe’ met zijn accordeon, is reeds op diverse basisscholen met succes toegepast.  Jean en Alfo bieden dit ook aan andere scholen of instellingen aan. Het voorlezen kan indien gewenst ook in het dialect. Interesse? Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 0612857435.

Tot slot: vind je het boek met vertaling en CD de moeite waard, wijs dan je familie, vrienden en kennissen op onze site. Wil je geen boek, maar wil je ons project toch steunen, kijk dan bij sponsoring. Elke bijdrage is van harte welkom.

Limburgse jeugddeclamatiewedstrijd

Zaterdag 21 mei jl. organiseerde Veldeke Limburg na diverse voorrondes in Helden-Panningen de finale van de Jeugddeclamatiewedstrijd 2016. 29 Deelnemers uit de gehele provincie bonden in 3 categorieën de strijd aan. Wie bracht zijn/haar gedicht het mooist voor het voetlicht? Eigenlijk waren zij volgens de organisatie allen winnaars. Tot slot kregen alle 29 finalisten als cadeau ons boek ‘In de Zoe van Doedeljoe’. Wij als ‘makers’ zijn erg trots op het feit, dat Veldeke Limburg onze uitgave als geschenk heeft uitgekozen. Achteraf is gebleken, dat het boek bij de deelnemers  en hun ouders erg in de smaak is gevallen. Dit is voor ons een reden om ons boek nog meer te promoten. Voor meer informatie en de einduitslag van de wedstrijd zie: www.veldeke.net.